Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(7979 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
przeczytaj blanko na początek chociażby to abyśmy mieli punkty zaczepienia
www.racjonalista.pl/kk.php/d,318/q,Jezus..czlowiek.i.mit
i możemy zaczynać dyskusję
ostrzegam tylko, że dyskutowałem już z takimi co na pewno lepiej znają i dłużej od ciebie studiowali Słowo Boże
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Bianko, jezeli Jezus byl i uzdrawial, rzekomo uzdrowil slepego, to ja mam tylko jedno pytanie - dlacvzego nie uleczyl slepoty ??
Poczytaj pozycje ludzi, ktorzy sa naukowcami, ktorzy przestudiowali temat religi i dobrze sie na tym znaja, np. Dawkins, Hitchens, Harris. NA youtube mozesz tez posluchac ich wykladow, debat z katolikami, muzulmanami itp.

www.evilbible.com/Murder.htm

www.evilbible.com/Murder.htm#Murdering_Children

Powyzej linki dla ciebie, sa po angielsku, ale chyba dasz rade.

Na tym koncze, bo dalsze wchodzenie w temat nie ma sensu, takich rozmow, jakt ty oczekujesz mam za soba moze nie setki, ale kilkadziesiat.
Pozdrawiam i zycze milej lektury.
I pamietaj o tym, ze jak sie cos czyta to to nie wystarczy, trzeba to jeszcze zrozumiec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
jasta102 napisał:
przeczytaj blanko na początek chociażby to abyśmy mieli punkty zaczepienia
www.racjonalista.pl/kk.php/d,318/q,Jezus..czlowiek.i.mit
i możemy zaczynać dyskusję
ostrzegam tylko, że dyskutowałem już z takimi co na pewno lepiej znają i dłużej od ciebie studiowali Słowo Boże

jaki punk zaczepienia? czytałem tą stronę jakiś czas temu i myśli w niej zawarte rozbawiają mnie Wiesz co? Jeśli nauki Jezusa Chrystusa są dla Was "ateistów" absurdalne i ciężkie do pojęcia i interpretujecie to tak prosto jak krowa na rowie to może warto posłuchać "współczesnych" nauczycieli Kościoła? Np. Jan Paweł II? On nie mówił cytatami choć je za Jezusem powtarzał ale mówił językiem współczesnym. Nie interpretował absurdalnie Biblii, że np. poza Bogiem nie masz innego ojca i że nie należy go miłować Takie absurdy serwowane na tej idiotycznej stronie możecie polecać niewykształconym prostym ludziom a nie mi Jeśli Jan Paweł II też był dla Was nikim to polecam stonkę z kazaniami ks. Pawlukiewicza. Może on Wam wytłumaczy nauki Jezusa na współczesny język. Jeśli to nie pomoże to cóż. Idźcie swoją drogą, przecież to Wasz wybór. Nie zamierzam Was przekręcać na moją stronę ale o faktach mogę podyskutować. Na tej stronie polecanej przez Ciebie było też napisane, że nie udowodniono jeszcze czy Jezus z Nazaretu w ogóle istniał. TO JEST KŁAMSTWO. Cały świat nauki już dawno udowodnił, że taki człowiek jak Jezus istniał. Ba! Ostatnio nawet świat nauki potwierdził oficjalnie i stanowczo, że całun turyński, w który podobno było owinięte ciało Jezusa nie da się wykonać żadną dostępną współczesną techniką więc jest to z pewnością oryginał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
blanko napisał:
Ostatnio nawet świat nauki potwierdził oficjalnie i stanowczo, że całun turyński, w który podobno było owinięte ciało Jezusa nie da się wykonać żadną dostępną współczesną techniką więc jest to z pewnością oryginał.
oryginał czego?
Czy to naukowiec Macierewicz potwierdził może?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
Hilton napisał:
Bianko, jezeli Jezus byl i uzdrawial, rzekomo uzdrowil slepego, to ja mam tylko jedno pytanie - dlacvzego nie uleczyl slepoty ??
Poczytaj pozycje ludzi, ktorzy sa naukowcami, ktorzy przestudiowali temat religi i dobrze sie na tym znaja, np. Dawkins, Hitchens, Harris. NA youtube mozesz tez posluchac ich wykladow, debat z katolikami, muzulmanami itp.

www.evilbible.com/Murder.htm

www.evilbible.com/Murder.htm#Murdering_Children

Powyzej linki dla ciebie, sa po angielsku, ale chyba dasz rade.

Na tym koncze, bo dalsze wchodzenie w temat nie ma sensu, takich rozmow, jakt ty oczekujesz mam za soba moze nie setki, ale kilkadziesiat.
Pozdrawiam i zycze milej lektury.
I pamietaj o tym, ze jak sie cos czyta to to nie wystarczy, trzeba to jeszcze zrozumiec.

Wiesz... to, że ktoś jest inteligentny, wykształcony i ma tytuł profesora to nie znaczy jeszcze, że jest mądry A czy wiedziałaś, że w 80% psychiatrzy to ateiści? ale do tematu... te linki mówią głownie o Starym Testamencie. Jak już pisałem, Jezus przyszedł na świat aby Pismo wypełnić. Żydzi do dnia dzisiejszego nie uważają Jezusa. Faryzeusze też mówili o Nim jak on śmie podważać Pismo, za kogo On się ma, uzdrawia w szabat itd itp. Prosiłem Cię o cytat wypowiedziany przez Jezusa, że należy zabijać, palić, wieszać itd... Podaj mi taki cytat! Ja za to mogę podać Tobie cytat. "Jeśli się nie odmienicie i nie staniecie jak dzieci, nie wejdziecie do Królestwa Niebieskiego". To, że Jezus był i jest często uważany za filozofa to nie znaczy, że bredził. Bredzą to "współcześni postępowi" uważający się za "ateistów". Dam Ci jeszcze jeden cytat : "Czy Syn Człowieczy, gdy przyjdzie w czasie paruzji zastanie jeszcze wiarę?". Nie zrozum mnie źle, nie zamierzam Ciebie przekabacać na moją stronę. Wiem i mocno w to wierzę, że gdy przyjedzie po raz drugi Jezus, a na bank przyjdzie (taka jest moja wiara) to już nie zastanie świętych, nawet na to nie licz A spytam się coś... Jeśli nie chcesz nie odpisuj. Czy Ty miałaś chrzest? Jeśli tak to czy nadal formalnie jesteś w Kościele czy z niego formalnie wystąpiłaś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
jasta102 napisał:
blanko napisał:
Ostatnio nawet świat nauki potwierdził oficjalnie i stanowczo, że całun turyński, w który podobno było owinięte ciało Jezusa nie da się wykonać żadną dostępną współczesną techniką więc jest to z pewnością oryginał.
oryginał czego?
Czy to naukowiec Macierewicz potwierdził może?

jeśli masz ochotę i dasz radę to zainteresuj się tematem to się dowiesz jaki świat nauki mam na myśli. nie polski chodzi o oryginał płótna a przecież jakie były ataki, że to pomalowane badziewie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Bianko, to dobrze, ze ty mnie nie masz zamiaru przekabacac, bo i ja ciebie tez nie.
Co do chrztu, owszem rodzice mnie ochrzcili bez mojej zgody. Wystapilam z kosciola oficialnie. Moj syn jest ochrzczony, ma 14 lat i tez chce wystapic z kosciola, corka nie jest ochrzczona. Na tym koncze, bo tu nie jest miejsce na tego typu dyskusje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
Hilton napisał:
Bianko, to dobrze, ze ty mnie nie masz zamiaru przekabacac, bo i ja ciebie tez nie.
Co do chrztu, owszem rodzice mnie ochrzcili bez mojej zgody. Wystapilam z kosciola oficialnie. Moj syn jest ochrzczony, ma 14 lat i tez chce wystapic z kosciola, corka nie jest ochrzczona. Na tym koncze, bo tu nie jest miejsce na tego typu dyskusje.

ok. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
blanko napisał:
Czy Ty miałaś chrzest? Jeśli tak to czy nadal formalnie jesteś w Kościele czy z niego formalnie wystąpiłaś?
---
Wiesz Ja Osobiście jestem naprawdę spokojnym Osobnikiem i Nad Wyraz Wyrozumiałym .
Szanuję Jako Tako ... Wszystkie Religie Tego Świta , o ile nie nauczają bezpośredniej Eliminacji Drugiego Człowieka ....
---
Jednak Tym pytaniem o chrzest , kogokolwiek w tak poważnej dyskusji , dałeś Świadectwo o twojej Tępocie / bezgranicznym zaślepieniu religijnym / .
Ty jesteś dokładnie taki sam jak Ortodoksyjni Żydzi i Fanatyczni Islamiści , Niczym się od nich nie różnisz .
Oni też uważają , że jak się urodziło w Ich Wierze to i takiej samej trzeba umrzeć ... !!! .
---
Sam Chrzest jako taki , nie ma żadnego prawnego umocowania .
Ponieważ został wykonany podczas Pełnej Nieświadomości chrzczonego /OSESEK/ oraz pod przymusem/zniewoleniem tegoż ...
---
I chociażby tylko z tej jednej racji , niema ten obrządek żadnej mocy prawnej .
---
Jednak Księża Katolicy , Utrzymują Ludzi w pełnej Nieświadomości Prawnej , a to oznacza iż dalej łamią prawo ... Znaczy , że są obłudni i swojego "Boga " mają za popychadło potrzebne jedynie do nabijania Kasy i błogiego Nieróbstwa Kosztem Parafian / Ciemnego Ludu/...
---
Osobiście dla Mnie jesteś Człowiekiem Chorym i Nieobliczalnym . ...FANATYK...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(smajk)
Stały Bywalec
. . . Dawkins mięknie ...

Czy Bóg istnieje? Dawkins: 'Nie mogę być pewien, że nie'
"Niesamowite starcie wielkich umysłów" - tak brytyjskie media opisują debatę, która wczoraj odbyła się w Oksfordzie. Naprzeciwko siebie usiedli anglikański arcybiskup Canterbury Rowan Williams i biolog prof. Richard Dawkins, autor słynnego "Boga Urojonego". Obaj w szalenie kulturalny (!) i błyskotliwy sposób dyskutowali o istnieniu Boga. - Wierzę w ewolucję - mówił Williams. - Nie mogę mieć pewności, że Bóg nie istnieje - odpowiadał Dawkins.

m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,1179..._byc_pewien__ze.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok